NOP: Do jaké míry jsou masné výrobky a červené maso karcinogenní? - Aktuality a zajímavosti z onkologie
Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (IARC) se ve své nejnovější zprávě zabývá karcinogenními účinky konzumace červeného masa a masných výrobků.
Červené maso bylo zařazeno do skupiny 2A: konzumace červeného masa je „pravděpodobně karcinogenní pro člověka“
Masné výrobky byly zařazeny do skupiny 1: podle oficiálních závěrů IARC je tedy konzumace masných výrobků „karcinogenní pro člověka“
...
Prohledat tento blog
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Na terapeutický nihilismus není prostor ani u karcinomu pankreatu
Zdroj: Medical Tribune 09/2021 10.05.2021 11:09 Zdroj: MT V roce 2018 bylo v České republice diagnostikováno 2 332 nových případů karcino...
-
CA 19-9 patří k tumor-asociovaným antigenům definovaným na podkladě monoklonálních protilátek. Fyziologická variabilita CA 19–9 se nev...
-
CEA karcinom embryonální antigen Fyziologická variabilita V séru dospělých zdravých osob se jeho hladina CEA obvykle pohybuje pod...
-
Zdroj: Medical Tribune 09/2021 10.05.2021 11:09 Zdroj: MT V roce 2018 bylo v České republice diagnostikováno 2 332 nových případů karcino...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.