16.11.15

Do jaké míry jsou masné výrobky a červené maso karcinogenní? - Aktuality a zajímavosti z onkologie

NOP: Do jaké míry jsou masné výrobky a červené maso karcinogenní? - Aktuality a zajímavosti z onkologie

Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (IARC) se ve své nejnovější zprávě zabývá karcinogenními účinky konzumace červeného masa a masných výrobků.

Červené maso bylo zařazeno do skupiny 2A:  konzumace červeného masa je „pravděpodobně karcinogenní pro člověka“

Masné výrobky byly zařazeny do skupiny 1: podle oficiálních závěrů IARC je tedy konzumace masných výrobků „karcinogenní pro člověka“
...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Na terapeutický nihilismus není prostor ani u karcinomu pankreatu

  Zdroj:  Medical Tribune 09/2021 10.05.2021 11:09 Zdroj: MT V roce 2018 bylo v České republice diagnostikováno 2 332 nových případů karcino...