06.01.19

Sandostattin LAR

Úhrada k 1.3.2018
...
b) Paliativní léčba symptomů spojených s neuroendokrinními nádory, pokud je předpoklad citlivosti na tyto přípravky. 
c) Léčba jinak neovlivnitelné endokrinní oftalmopatie na specializovaných pracovištích - centra se zvláštní smlouvou se zdravotními pojišťovnami 
d) Léčba nově diagnostikovaných, dobře diferencovaných (stupeň G1), pokročilých, hormonálně nefunkčních neuroendokrinních nádorů středního střeva ( MIDGUT) s malým postižením jater (tj. menší nebo rovno 10 %), a to u dospělých pacientů s inoperabilním lokálně pokročilým nebo metastatickým onemocněním. 

Z prostředků veřejného zdravotního pojištění je v této indikaci pro jednoho pacienta hrazena léčba v dávce 30 mg 1 x za 4 týdny.


Sandostatin LAR 30mg



  • Snižuje riziko progrese onemocnění o 66% ( Rinke A. et al)
  • mTTP nefunkční nádory Sandostatin LAR 28,8m vs.placebo 5.9m
  • mTTP funkční nádory Sandostatin LAR 14,3m vs. placebo 5,5m
Sandostatin LAR 20mg přináší v léčbě pacientů s karcinoidovým syndromem kontrolu symptomů (snížení četnosti průjmů o 48 % ( Z denní frekvence 4 na 2,1) a flushe o 90%. 


Somatulin Autogel 120 mg (lanreotid)

úhrada:
...
b) Paliativní léčba symptomů spojených s neuroendokrinními nádory, pokud je předpoklad citlivosti na tyto přípravky. 
c) Léčba jinak neovlivnitelné endokrinní oftalmopatie na specializovaných pracovištích - centra se zvláštní smlouvou se zdravotními pojišťovnami 
d) Léčba hormonálně nefunkčních gastroenteropankreatických neuroendokrinních nádorů stupně G1 a podskupiny stupně G2 (index Ki67 až do 10 %) středního střeva a pankreatu nebo s neznámou lokalizací, u kterých byl vyloučen původ v zadním střevě (distální třetině příčného tračníku, sestupném tračníku, esovité kličce a konečníku, včetně horní části análního kanálu), a to u dospělých pacientů s inoperabilním lokálně pokročilým nebo metastatickým onemocněním. 

Z prostředků veřejného zdravotního pojištění je v této indikaci pro jednoho pacienta hrazena léčba v dávce 120 mg 1 x za 4 týdny.


MIDGUT

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Na terapeutický nihilismus není prostor ani u karcinomu pankreatu

  Zdroj:  Medical Tribune 09/2021 10.05.2021 11:09 Zdroj: MT V roce 2018 bylo v České republice diagnostikováno 2 332 nových případů karcino...